Publicerades den 5 juli 2023

Förbättra ditt företags kreditvärdighet

Att ha en stark företagskreditvärdighet är avgörande när det kommer till att få tillgång till företagslån och andra former av finansiering. Här är några strategier för att bygga upp och förbättra ditt företags kreditvärdighet.

Förstå vad kreditvärdighet innebär

Kreditvärdighet handlar om hur långivare ser på förmågan hos ditt företag att betala tillbaka lån. De tittar på saker som betalningshistorik, företagets skuld, företagets inkomst och hur länge företaget har varit verksamt. Om ditt företag inte har etablerat en stark kreditprofil kan det vara svårare att få tillgång till företagslån.

Skapa en affärsidentitet

För att bygga upp en kreditvärdighet behöver ditt företag en tydlig affärsidentitet. Detta innebär att registrera ditt företag som ett aktiebolag eller kommanditbolag, skaffa ett organisationsnummer, öppna ett företagskonto i företagets namn och etablera en företagstelefonlinje.

Betala fakturor i tid

Ett av de mest grundläggande sätten att bygga en stark kreditvärdighet är att alltid betala dina fakturor i tid. Långivare kommer att titta på ditt företags betalningshistorik när de bedömer ditt lån, så konsekventa och tidiga betalningar kommer att skapa ett positivt intryck.

Hantera skuld klokt

Att ha viss skuld kan faktiskt vara bra för din kreditvärdighet, förutsatt att du hanterar den på rätt sätt. Det innebär att hålla dina skuldsaldon låga i förhållande till din kreditgräns och att inte ansöka om för mycket ny kredit på kort tid.

Övervaka din kreditrapport

Det är viktigt att regelbundet övervaka din företagskreditrapport för att se till att all information är korrekt. Om du upptäcker några fel kan du be kreditbyrån att rätta till dem. Detta kan vara ett effektivt sätt att förbättra din kreditvärdighet.

Smarta företagslån

Jämför företagslån →