Lendo

Långivare ger olika villkor till olika kunder. Vilken långivare som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och närapå omöjligt att ta reda på. På Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som banker och långivare kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna.

Låna 50 000 - 2 000 000 kr

Jämför lån hos flera banker

Samma villkor som hos banken

Endast en kreditupplysning

Sveriges ledande låneförmedlare

Ansök om företagslån nu →

Lendo – jämförelsetjänst för företagslån

Lendo erbjuder en förenklad och kostnadsfri metod för att jämföra företagslån upp till 5 000 000 kr. Med en enda kreditupplysning kan de söka lån hos flera långivare, vilket gör dem till Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Företaget är en del av den välkända Schibsted-gruppen, vilket garanterar en säker och pålitlig tjänst.

Processen är otroligt enkel och snabb. Ansökningar tar endast en minut att fylla i, och svar från långivare kan erhållas inom 24 timmar. Och det bästa av allt är att ansökan är helt kostnadsfri.

En mängd långivare att välja mellan

Lendo arbetar med en mängd samarbetspartners, vilket innebär att de kan erbjuda lån från en rad olika långivare. Några av dessa inkluderar Aros Kapital, Froda, Marginalen Bank, Capitalbox, Fedelta, Qred, Capcito, OPR-Företagslån, FundingPartner, DBT Företagslån, Resurs Bank, Mynt, Approva, Corpia, Avida Finans, IMH Finans, Finly, CrediNord och Svea Bank.

Hur fungerar Lendo?

Att jämföra företagslån med Lendo är tryggt, enkelt och kostnadsfritt. Här är stegen:

 1. Fyll i en digital ansökan. Det tar bara en minut.
 2. Lendo samlar erbjudanden från upp till 19 långivare.
 3. Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

Vanliga frågor om företagslån

När det gäller företagslån finns det många frågor som kan dyka upp. Lendo har samlat svaren på de vanligaste frågorna för att underlätta processen för företagare. De kan hjälpa till att förstå vad de grundläggande kraven för ett företagslån är, hur mycket ett företag kan låna, när lånet betalas ut, vilken ränta företaget kan få på sitt företagslån, och mycket mer.

Varför ska företag jämföra företagslån?

Det är viktigt att jämföra olika långivare innan man tar ett lån för sitt företag, eftersom banker och långivare kan ge olika erbjudanden på samma ansökan. Att göra jämförelsen på egen hand kan dock vara utmanande. För att underlätta denna process erbjuder Lendo en plattform där man snabbt och enkelt kan jämföra företagslån för att få de bästa villkoren och spara tid.

Så här ansöker du om ett företagslån på upp till 5 miljoner kronor

Hos Lendo kan företag ansöka om lån upp till 5 miljoner kronor, med en maximal återbetalningstid på fem år. Beroende på företagets behov kan det vara fördelaktigt att överväga en längre återbetalningstid för långsiktiga investeringar, vilket innebär lägre månadskostnader. För mer kortsiktiga finansieringsbehov kan det vara bättre med en kortare löptid.

Kraven för att få ett företagslån

Grundkraven för att beviljas ett företagslån inkluderar att företaget är registrerat i Sverige och är ett aktivt företag vid tidpunkten för ansökan. Lendo accepterar ansökningar från bolagsformerna aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. De välkomnar även ansökningar från nystartade företag.

Så här hjälper Lendo ditt företag

EU-projekt

Om ditt företag ska delta i ett EU-projekt kan du ansöka om att låna pengar till ditt företag genom oss på Lendo. Då får du en bättre möjlighet att kunna hantera de ekonomiska kraven som ofta kommer med sådana projekt.

Starta företag

Behöver du finansiering för att starta ett företag? Hos Lendo kan du ansöka om ett företagslån för att komma igång. Du fyller i ansökan digitalt, vilket tar ungefär en minut, och får sedan flera erbjudanden från upp till 19 olika långivare. Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst och ta steget till att bli företagare.

Nystartade företag

Även om ditt företag är nytt kan du ansöka om företagslån genom Lendo. Många av de långivare vi samarbetar med har lånealternativ som är anpassade för nystartade företag och kan erbjuda lån trots att ditt företag kanske inte har någon inkomsthistorik ännu.

Enskild firma

Även om du driver en enskild firma kan du ansöka om företagslån genom Lendo. Många av de långivare vi samarbetar med erbjuder lån till enskilda firmor och kan erbjuda skräddarsydda lösningar baserat på din specifika situation.

Samla företagslån

Om ditt företag har flera små lån eller krediter kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att samla dem till ett lån. Genom att använda Lendo kan du ansöka om att samla dina företagslån, jämföra erbjudanden från olika långivare och välja det alternativ som bäst passar ditt företags behov.

Frågor och svar kring Lendo och företagslån

 1. Vilka är grundkraven för ett företagslån?
  För att få ett företagslån via Lendo måste ditt företag vara registrerat i Sverige och vara aktivt vid tiden för ansökan. Vi accepterar ansökningar från aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Du som ansöker måste ha en ledande roll i företaget.
 1. Hur mycket kan jag låna till företag?
  Via Lendo kan du ansöka om lån till företag upp till fem miljoner kronor med en återbetalningstid (löptid) på maximalt fem år.
 1. När betalas lånet ut?
  När lånet betalas ut varierar mellan olika långivare. Detta framgår tydligt i låneerbjudandet som du mottar.
 1. Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?
  Den ränta som ditt företag erbjuds bestäms individuellt baserat på ditt företags kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Räntan sätts inte av Lendo utan av de långivare som vi samarbetar med.
 1. Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?
  Det är upp till varje individuell långivare att bedöma om de kan erbjuda lån till företag med betalningsanmärkningar. I vissa fall kan det vara möjligt.
 1. Kostar det något att ansöka om företagslån?
  Nej, det kostar ingenting att ansöka om ett företagslån genom Lendo.
 1. Får jag bara en kreditupplysning?
  Ja, när du ansöker hos Lendo tas endast en kreditupplysning via UC på ditt företag, oavsett hur många långivare ansökan skickas ut till.
 1. Varför har banken nekat mig lånet i efterhand?
  Det kan finnas flera anledningar till att en långivare nekar en ansökan i efterhand. Det kan till exempel bero på förändringar i företagets ekonomiska situation, att kraven för lånet inte uppfylls, eller att någon information i ansökan inte stämmer överens med långivarens uppgifter.
 1. Hur lång är återbetalningstiden på företagslån?
  Via Lendo kan du ansöka om lån till företag med en återbetalningstid (löptid) på maximalt fem år.
 1. Kan jag lösa lånet till mitt företag i förtid?
  Ja, det är ofta möjligt att lösa ett företagslån i förtid. Kontakta din långivare för att diskutera villkoren.
 2. Vem kan vara borgensman?
  I de flesta fall kan en borgensman vara någon som har en ledande roll i företaget. Varje långivare har dock sina egna krav.

Välj Lendo för ditt företagslån

Lendo är en kostnadsfri och säker tjänst för företag att jämföra lån från ett stort antal banker och långivare. Oavsett om du behöver finansiera en investering, öka likviditeten eller lösa ett kortvarigt kapitalbehov, kan Lendo hjälpa dig att hitta det lån som passar bäst för ditt företags behov och situation.

Genom att använda Lendo kan du spara både tid och pengar, då du kan jämföra flera låneerbjudanden med en enda ansökan, vilket ökar chansen att hitta det mest förmånliga lånet. Du behöver inte heller oroa dig för att din kreditvärdighet påverkas negativt eftersom endast en kreditupplysning tas, trots att din ansökan skickas till upp till 19 olika långivare.

Lendo ger dig också möjlighet att jämföra olika lånevillkor på ett enkelt och överskådligt sätt. Alla låneerbjudanden du får genom Lendo är tydliga och transparenta, vilket gör det enkelt för dig att jämföra räntor, avgifter och andra villkor mellan olika långivare.

Tjänsten är snabb och effektiv. Du kan ansöka om ett lån på bara en minut och du får svar inom 24 timmar. Du binder dig inte till något genom att ansöka, vilket betyder att du har full kontroll över hela processen.

Om du har några frågor eller funderingar kan du alltid kontakta Lendos kundtjänst. De är redo att hjälpa till med alla typer av frågor, oavsett om det handlar om ansökningsprocessen, de olika lånealternativen eller villkoren för de olika lånen.

I slutändan är Lendo ett effektivt, kostnadsfritt och enkelt sätt att hitta det bästa företagslånet för ditt företag. Oavsett om du är en nystartad enskild firma eller ett etablerat företag med stor omsättning kan Lendo hjälpa dig att hitta det lån som bäst matchar ditt företags behov och förutsättningar. Ta det första steget mot att säkra företagets finansiella framtid idag genom att ansöka om ett företagslån via Lendo.

Ansök om företagslån nu →